PARTICULAR AT CASA JONDAL

PARTICULAR AT CASA JONDAL

STYLOVÝ KONCEPT PARTICULAR V REZIDENCI CASA JONDAL 
PAPADUK, IBIZA

Na otázky Tomáše Rice odpovídá Erpee Davidse, kreativní ředitel a zakladatel Papaduk.

Oficiálně nejlepší niche parfumerii ve Španělsku najdete možná překvapivě na ostrově Ibiza. Pod názvem Papaduk ji v roce 2021 založil Erpee Davidse, který spojil svůj mimořádný zájem o svět kreativní parfumerie s vizí zaplnit mezeru na ostrovním trhu s luxusním zbožím. Ten totiž své náročné klientele nabízel ledacos, ovšem prestižní parfémy na jednom místě nikoli. Parfumerie Papaduk díky talentovanému kurátorskému přístupu rychle získala uznání a stala se vyhledávaným místem jak rezidentů, tak návštěvníků ostrova. Její aktuální spolupráce se stylovým obchodním konceptem Particular v rezidenci Casa Jondal je dalším krokem v rozvoji prestižního olfaktorického trhu v této nádherné odpočinkové destinaci. Projekt ideálně propojuje Erpeeho smysl pro vůně se sofistikovanou atmosférou Casa Jondal a vytváří zde prostor pro jedinečný smyslový zážitek, který vystihuje ostrovní genius loci.



Co stojí za vznikem konceptu Papaduk a jak došlo k vaší spolupráci s Particular v Casa Jondal?
Papaduk se zrodil z lásky k vůním. Jako vášnivý milovník parfémů žijící na bílém ostrově jsem si uvědomil, že Ibiza potřebuje místo pro lidi jako jsem já. Máme zde všechno: špičkové restaurace, nejlepší kluby na světě, exkluzivní resorty a snové vily, a mezinárodní klientelu, která ví, co je trendy a aktuální. Ale nemohl jsem najít jediné místo, kde by byly nejlepší světové značky vůní a kosmetiky pohromadě. Přípravě a také výběru ideálního prostoru jsem věnoval maximální péči. Papaduk své dveře otevřel poprvé v roce 2021 a od té doby je velmi vyhledávaným místem. Jsme velmi potěšeni, že jsme v loňském roce získali ocenění Nejlepší niche parfumerie ve Španělsku, což byla pomyslná třešnička na dortu za naše úsilí.

Mým cílem je doslova provonět celý tento ostrov. A teprve začínáme… Naše spolupráce s Particular v Casa Jondal vznikla poté, co majitelé navštívili Papaduk a uvědomili jsme si, že sdílíme podobnou vizi a klientelu. Oba koncepty nabízejí to nejlepší, co na ostrově můžete najít.


Jakým způsobem jste do tohoto projektu vnesli svou osobní identitu?
Particular v Casa Jondal je velmi speciální místo. Není to běžný plážový butik. Mají zde opravdu perfektní selekci značek a produktů. Některé jsou globálně známé, jako například Off-white, ale samozřejmě se soustřeďují také na objevování místních umělců a značek. Snažili jsme se proto vybrat sem značky, které odrážejí zdejší originální vizi. Pigmentarium byla snadná volba. Výjimečný design incense altarů a kvalita vonných esencí budou pro zdejší návštěvníky právě takovým objevem, jaký jim chceme nabídnout. Někdy si lidé myslí, že vonný dým je spíše zimní záležitostí nebo jen na pálení v interiérech, ale my cítíme, že je to skvělý způsob, jak provonět i venkovní prostory. Představte si meditaci u moře s vůní marocké máty, která vás obklopuje. Je to prostě krásný způsob, jak se uvolnit a znovu se spojit se sebou samým.



Jak jedinečná atmosféra Particular v Casa Jondal ovlivňuje váš výběr značek vůní?
Pro projekt Particular jsme se snažili vybrat vůně, které jsou stále poměrně neznámé a výjimečné v kvalitě i prezentaci. Parfémy, které doplní váš pobyt na ostrově svými exotickými ingrediencemi nebo novými kompozicemi a stanou se pro vás symbolem vytržení z reality. Objevem nových světů a témat. A pak nádhernou vzpomínkou, ke které se můžete vracet.


Můžete popsat ideální den v Jondalu a vysvětlit, jak vaše parfumerie tento zážitek dotváří?
Perfektní den v Jondalu by začal osvěžujícím ponořením do tyrkysové vody Středozemního moře. Poté jóga ve stínu stromů "Sabina", následovaná pozdně odpoledním kulinárním zážitkem v Casa Jondal až do západu slunce. Den by byl završen návštěvou obchodu Particular, kde pro sebe objevíte něco nového, jedinečného a krásného.