AZABACHE CHAPTER 2

AZABACHE CHAPTER 2

PIGMENTARIUM & ARTURO OBEGERO 
PŘEDSTAVUJÍ NOVÝ PARFÉM 

intro 

První parfém nazvaný Azabache uvedl dm Pigmentarium na podzim roku 2021. Vrazná vonná kompozice vznikla pod umleckm vedením panlského módního návrháe Artura Obegera pro jeho eponymní módní znaku sídlící v Pai. Parfém, zrozený v synergii dvou mladch kreativních tm, byl dán do prodeje v limitované sérii ernch flakonů se zlatm provedením jména, které Arturo pro spolené olfaktorické dílo zvolil. Azabache, panlský název pro obsidián, byl v mimoádně selektivní distribuci, zahrnující pouze ti prodejní místa a online, uchován jeho unikátní status sbratelského kousku, kterm se stal vyprodáním série. První kapitola se uzavírá v elektrizující vzpomínku na fluidní vni luxusu, vykreslenou růžemi a kadidlem, podtrenou vraznmi ivoinmi akordy.

„2“

Nový parfém pichází po více než tech letech a reprezentuje vvoj, kterm za tento as proly znaky Arturo Obegero i Pigmentarium.

Horké letní slunce, rozechvívající vzduch nad zahradou plnou růží, chladný stín panlského kostela, slaný vzduch sycený vysokmi vlnami oceánu a vně surfaského vosku, dlouhé veee i rozhovory v mkkém svtle svíek – právě tyto Arturovy vzpomínky z dospívání na severu panlska, stejně jako jeho paská tvorba ovlivnná surrealismem a hnutím neo-noir, tvoí základ inspirace prvního parfému Azabache a jako nosná idea i nyní zstávají. Stejně jako zstávají mylenky, které nás utváejí. Nová podoba pak symbolizuje tvrí a emoní posun. Od prvního momentu má stejný charakter, ale je vytíbenjí, elegantnjí a hlubí. Emotivní vně růží je zjemnna ve spolenosti bergamotu a geránia. Animální tóny zásadně ustupují a ponechávají prostor pro labdanum, novou balzamickou sloku, která dává novému parfému zásadní charakter. Tato pryskyice keřů Cistus, známch též jako skalní růže, je po staletí vyhledávána pro svou komplexní a hlubokou vni s nádechem deva, kůže a ambry. Od chrámovch obadů starovku po exkluzivní parfémy souasnosti je labdanum synonymem tch nejkrásnjích moment.

Uvedení v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku

Punk prostor zahalený v meditativní vůni. Techno sety tří DJ, módní nadšenci a především přátelé značky Pigmentarium. Party Azachabe Soireé byla věnována uvedení nového parfému, navazovala na selektivní módní přehlídku Artura Obegero a uzavřela hlavní část programu pražského fashion weeku.  Bar jako vždy ovládl gin Monkey 47.